crisis management social media

Karol_80

crisis management social media

Post autor: Karol_80 »

Siema :) Jestem mężczyzną i potrzebuję pomocy w temacie crisis management social media. Jestem właścicielem małej firmy i niedawno zaczęliśmy działać na mediach społecznościowych. Niestety, ostatnio mieliśmy do czynienia z kryzysową sytuacją, gdy jeden z naszych pracowników popełnił błąd i opublikował na naszym profilu nieodpowiedni post. Szybko usunęliśmy go, ale niestety zdążył już zyskać dużą uwagę i wywołać negatywne reakcje wśród naszych obserwujących. Teraz musimy szybko zareagować i odpowiednio zarządzać tą sytuacją, aby nie zaszkodzić naszej reputacji i utrzymać zaufanie klientów. Nie wiem jednak od czego zacząć i jakie kroki podjąć, dlatego potrzebuję pomocy w temacie crisis management social media. Chciałbym dowiedzieć się, jakie są najlepsze praktyki w takiej sytuacji, jakie narzędzia mogę wykorzystać i jak skutecznie przeprowadzić komunikację z naszymi obserwującymi. Zależy mi na szybkiej i skutecznej reakcji, aby uniknąć dalszych negatywnych skutków dla naszej firmy. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i rady. Dziękuję z góry za pomoc!