Chciałbym też podzielić się z wami moją opinią na temat ostatniego dokumentu o mediach społecznościowych na Netflix. Muszę przyznać, że był to dla mnie bardzo pouczający i jednocześnie przerażający film. Pokazuje on, jak bardzo uzależnieni jesteśmy od internetu i jak bardzo wpływa on na nasze życie.
Jednak nie chcę być pesymistą, bo uważam, że media społecznościowe mają też swoje pozytywne strony. Dzięki nim możemy łatwo utrzymywać kontakt z bliskimi, dzielić się swoimi pasjami i zainteresowaniami, a także poznać nowych ludzi z całego świata.
Ważne jest jednak, aby korzystać z mediów społecznościowych z umiarem i pamiętać o tym, że to tylko wirtualny świat. Nie powinniśmy pozwolić, aby stał się on naszym jedynym źródłem informacji i kontaktu z innymi ludźmi.
Dlatego zachęcam was do obejrzenia tego dokumentu i zastanowienia się nad swoim stosunkiem do mediów społecznościowych. Może warto zrobić sobie od czasu do czasu przerwę od internetu i skupić się na prawdziwym życiu? Ja na pewno będę starał się znaleźć równowagę między światem wirtualnym a rzeczywistym.
A wy co sądzicie o tym filmie? Czy zmienił on wasze podejście do mediów społecznościowych? Czekam na wasze opinie!