Nie jestem przeciwniczką mediów społecznościowych, ponieważ uważam, że mogą być one świetnym narzędziem do komunikacji i dzielenia się swoimi pasjami. Jednak czasem czuję, że stają się one dla mnie zbyt przytłaczające. Codziennie bombardowana jestem informacjami, zdjęciami i opiniami, które często nie mają dla mnie większego znaczenia. Czasem czuję się jak w wirze informacji, który ciężko jest mi ogarnąć.
Dlatego postanowiłam zrobić sobie przerwę od mediów społecznościowych. Chcę skupić się na sobie, na swoich pasjach i na relacjach z bliskimi. Chcę mieć więcej czasu na czytanie książek, oglądanie filmów czy po prostu na odpoczynek. Wiem, że nie będzie łatwo, ale jestem przekonana, że będzie warto.
Jeśli ktoś z Was również czuje, że media społecznościowe przytłaczają i chciałby zrobić sobie przerwę, to zachęcam do tego. Nie musimy być dostępni i online cały czas. Ważne jest, aby dbać o swoje zdrowie psychiczne i nie pozwalać, aby media społecznościowe kontrolowały nasze życie.
Dziękuję za przeczytanie mojego posta. Mam nadzieję, że może on być dla kogoś inspiracją do zrobienia sobie przerwy od mediów społecznościowych. W końcu czasem trzeba odciąć się od tego wszystkiego, aby móc cieszyć się życiem w pełni.