Teraz chciałabym poruszyć temat, który jest bliski mojemu sercu - zarobków w branży social media. Jako social media manager w Australii, jestem świadoma, że nasza praca jest bardzo ważna i wymagająca, ale czy jest odpowiednio wynagradzana?
Z mojego doświadczenia wynika, że średnie wynagrodzenie dla social media managerów w Australii wynosi około 70 000 dolarów rocznie. Jednakże, w zależności od wielkości firmy i jej budżetu, może to być nawet 100 000 dolarów rocznie.
Niektórzy mogą powiedzieć, że to niezłe wynagrodzenie, ale biorąc pod uwagę nasze umiejętności i odpowiedzialność za wizerunek firmy w mediach społecznościowych, czy nie powinniśmy otrzymywać więcej?
Jednakże, nie chcę skupiać się tylko na negatywnych aspektach. Praca w social media jest fascynująca i daje nam możliwość ciągłego rozwoju i nauki. Jestem przekonana, że w przyszłości nasza rola będzie jeszcze bardziej doceniana i wynagradzana.
A jakie jest Wasze zdanie na temat zarobków w branży social media w Australii? Czy uważacie, że są one odpowiednie? Czekam na Wasze opinie!