statistics on social media marketing

Ania

statistics on social media marketing

Post autor: Ania »

Cześć! 😊 Mam na imię Ania i jestem tutaj, aby podzielić się z Wami moimi przemyśleniami na temat statystyk dotyczących marketingu w mediach społecznościowych. Jestem pewna, że większość z nas zdaje sobie sprawę z ogromnego wpływu, jaki mają media społecznościowe na nasze życie i biznesy. Dlatego też chciałabym podzielić się z Wami kilkoma ciekawymi danymi na ten temat. Według najnowszych badań, aż 90% firm wykorzystuje media społecznościowe do promocji swoich produktów i usług. Co więcej, ponad połowa z nich przyznaje, że dzięki temu zwiększyła swoją sprzedaż. To naprawdę imponujące, prawda? Ale to nie wszystko! Okazuje się, że ponad 70% konsumentów decyduje się na zakup produktu lub usługi po zobaczeniu pozytywnych opinii na mediach społecznościowych. Dlatego też warto zadbać o swoją obecność w sieci i budować pozytywny wizerunek swojej marki. A Wy jakie macie doświadczenia z marketingiem w mediach społecznościowych? Podzielcie się nimi w komentarzach! 😉 #socialmediamarketing #statystyki #biznes #media #pozytywnywpływ